158
Υλικά
- τόνος 1500 γρ
- πιπεριές κέρατο 2 τμχ
- λεμόνι 3 τμχ
- χυμός πορτοκαλιού 1 ποτ
- ρίγανη 1 κσ
- θρούμπη 1 κγ
- μουστάρδα 3 κσ
- αλάτι 1.5 κγ
Ώρα να αφήσουμε για λίγο, τα λεμονάτα γλυκά ... και να πιάσουμε τα λεμονάτα φαγητά! Και όταν μιλάω για φαγητά... λέω να πούμε για ψαράκια που είναι από τα πιο αγαπημένα μου στη γεύση, όπως κι’ αν είναι αυτά μαγειρεμένα. Το τελευταίο μου απόκτημα (πεσκέσι από τον πεθερό, σχεδόν μαζί με την τσάντα με τα λεμονάκια) ήταν ένα μικρό τονάκι, γύρω στα 1500 γραμ. Επειδή όμως το συγκεκριμένο ψάρι, πλούσιο σε Ωμέγα και καλά λιπαρά, όπως άλλωστε και το ρίκι αλλά και η παλαμίδα (που ανήκουν στην ίδια οικογένεια) έχουν μια κάπως βαριά μυρωδιά πρέπει να το μαγειρέψει κανείς έτσι, που να ξεπεράσει αυτόν...
Διάβασε τη συνταγή στο aromavanillias.blogspot.com