183
Υλικά
- προζύμι 150 γρ
- αλεύρι 100 γρ
- πατάτες 1 τμχ
- αλεύρι κίτρινο 200 γρ
- αλεύρι 200 γρ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- ζάχαρη 1 πρέζα/ες
- αλάτι 10 γρ
- ντοματίνια 20 τμχ
- ελιές 30 τμχ
Φοκάτσα μπαρέζε, δηλαδή φοκάτσα από το Μπάρι, ίσως το πιό ονομαστό street food της Απουλίας (Puglia). Η φοκάτσα του Μπάρι, αποτελείται απο μία ζύμη αφράτη και μαλακή, ξεροψημένη όμως και με ωραία τραγανή κρούστα, που είναι γαρνιρισμένη με ντοματίνια, ελιές, ρίγανη και ελαιόλαδο, ένας συνδυασμός γεύσεων και αρωμάτων καθαρά μεσογειακός δηλαδη!
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com