43
Υλικά
- γαρίδες 12 τμχ
- κοτόπουλο 120 γρ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- πιπεριές πράσινες 1 τμχ
- σέλερι 1 κλων
- σκόρδο 3 σκελ
- ντομάτα 1 τμχ
- δαφνόφυλλα 3 φύλλα
- ρύζι 250 γρ
- ζωμός κοτόπουλο 750 ml
- χωριάτικα λουκάνικα 150 γρ
- πάπρικα 2.5 κσ
- αλάτι 2 κσ
- σκόρδο σε σκόνη 2 κσ
- μαύρο πιπέρι 1 κσ
- κρεμμύδι σε σκόνη 1 κσ
- πιπέρι καγιέν 1 κσ
- ρίγανη 1 κσ
- θυμάρι 1 κσ
Η Jambalaya, λοιπόν, μπορεί να γίνει με μοσχάρι, με χοιρινό, με κοτόπουλο, με πάπια, με προσούτο, με λουκάνικα, αλλά και με όστρακα, με ψάρια, με γαριδο-καραβίδες, σε όλους τους δυνατούς συνδυασμούς..... Το μόνο που δεν θα πειράξετε είναι οι πράσινες πιπεριές, το σέλινο και το κρεμμύδι. Α, και η καυτερή πιπερίτσα (πιπέρι cayenne). Αυτά είναι το “σήμα κατατεθέν” της συνταγής και πρέπει να υπάρχουν οποωσδήποτε.
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr