110
Υλικά
- ρύζι 300 γρ
- ζωμός κοτόπουλο 2 τμχ
- ζωμός λαχανικών 2 τμχ
- βούτυρο 50 γρ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- μανιτάρια 15 γρ
- λευκό κρασί 100 ml
- μανιτάρια φρέσκα 300 γρ
- μαϊντανός 3 κσ
- παρμεζάνα 3 κσ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- φρέσκο βούτυρο 1 κσ
- λάδι τρούφας -
Τα μυστικά για ένα καλό ριζότο είναι δύο. Πρώτον, τo ρύζι που θα χρησιμοποιήσω θα πρέπει να είναι μία από τις ιταλικές κοντόκοκκες ποικιλίες, υψηλής περιεκτικότητας σε άμυλο, αλλιώς το ριζότο δεν θα αποκτήσει την κρεμώδη υφή (λόγω του άμυλου) που πρέπει να έχει. Δεύτερον, το ριζότο θέλει τον χρόνο του και πιο συγκριμένα θέλει 30’ από την στιγμή που έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία των υλικών, με συχνό αλλά όχι συνεχές ανακάτεμα, ενώ σερβίρεται την ίδια στιγμή προτού δηλαδή, στεγνώσει και «πιεί» τα υγρά του. Προσωπικά, για σκοπούς πρακτικής ευκολίας φροντίζω να ετοιμάσω τα υλικά που θα χρειαστώ κατά το μαγείρεμα από πριν, για να τα έχω εύκαιρα και...
Διάβασε τη συνταγή στο www.dailycious.gr