94
Υλικά
- μελιτζάνες 4 τμχ
- ελαιόλαδο 0.75 κούπα/ες
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 3 σκελ
- ντομάτα 3 τμχ
- μαϊντανός 6 κλων
- ρύζι καρολίνα 1 κούπα/ες
- ρύζι νυχάκι 1 κούπα/ες
- κύβος λαχανικών 1 τμχ
Η εξέλιξη μιας συνταγής… Με τις τελευταίες μελιτζάνες του μπαξέ που είχαν ξεχαστεί στο ψυγείο –και μάλιστα ήταν κακοτερένιες όπως λέμε στην Κρήτη – και με μια χούφτα ρύζι φτιάξαμε ένα πρόχειρο καθημερινό φαγάκι οικονομικό και υγιεινό. Έτσι το μελιτζανοπίλαφο είναι στην ουσία εξέλιξη μιας συνταγής που ήθελε να παντρεύονται οι μελιτζάνες με χόντρο. Παρόλο που με το στάρι το πιάτο γίνεται πιο υγιεινό (και πιο νόστιμο ισχυρίζονται αρκετοί), πιο συνηθισμένο και πιο εύκολο είναι με το ρυζάκι.
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr