142
Υλικά
- πιπεριές κόκκινες 1 -
- πιπεριές πράσινες 1 -
- σκόρδο 2 σκελ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- δαφνόφυλλα 1 τμχ
- ντομάτα 2 τμχ
- κρόκος Κοζάνης 1 πρέζα/ες
- ζωμός κοτόπουλο 900 ml
- ζωμός λαχανικών 1 -
- καλαμάρια 4 τμχ
- γαρίδες 10 τμχ
- μύδια 10 τμχ
- κοχύλια 10 τμχ
- κυδώνια 10 τμχ
- φιλέτο ψαριού 4 τμχ
- λεμόνι 1 τμχ
- μαϊντανός -
Η Paella, χαρακτηριστικό πιάτο όλης της Ισπανίας, γεννημένο στην Βαλένθια, ξεκίνησε να φτιάχνεται όπως και η δική μας κακαβιά, με είδη που είχε ο κάθε τόπος εύκαιρα. Στις ορεινές περιοχές της Ισπανίας φτιάχνεται με λαγό, κοτόπουλο, όσπρια και σαλιγκάρια ενώ στις παραθαλάσσιες χρησιμοποιούνται περισσότερα θαλασσινά. Επίσης υπάρχει και η μικτή συνταγή στην οποία χρησιμοποιούν κοτόπουλο μαζί με θαλασσινά. Οι Ισπανοί χρησιμοποιούν ένα ειδικό σκεύος σαν ταψί για να την φτιάξουν, με το οποίο ξεκινούν το μαγείρεμα στο μάτι της κουζίνας και το τελειώνουν έξω σε φωτιά απο κληματόβεργες. Την σερβίρουν στο κέντρο του τραπεζιού στο ίδιο σκεύος μέσα στο οποίο μαγειρεύτηκε. ...
Διάβασε τη συνταγή στο eri-captaincook.blogspot.com