189
το σημερινό πιλαφάκι που το προτείνω ως συνοδευτικό αφού πουλί δεν θα γεμίσουμε. Το φτιάχνω ως συνοδευτικό ψητής κότας (ή άλλου ψητού κρέατος) συχνά. Αφότου η οικογένεια έγινε πολύ ολιγομελής, η γεμιστή κότα (που μας αρέσει πολύ) θα ήθελε μέρες για να καταναλωθεί.
Στην ουσία είναι μια παραλλαγή της γέμισης της κότας ή της γαλοπούλας αλλά σε περιορισμένη ποσότητα, στην ποσότητα που επιλέγω εγώ κάθε φορά. Άλλωστε με συκωτάκια εμείς γαρνίραμε πάντα τα πιλάφια μας!
Τα φρούτα και τα ξηροκάρπια που προτείνω εγώ δεν είναι μονόδρομος. Στην ουσία θα μπορούσα να πω πως είναι «ό,τι έχουμε»! Αμύγδαλα, κουκουνάρι, φιστίκια, κάστανα, βερίκοκα, κράνμπερι, δαμάσκηνα, σύκα, σταφίδες έχουν προστεθεί κατά καιρούς, με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα αλλά το πιλάφι μου είναι πάντα νόστιμο και γιορτινό! Εντάξει, όχι όλα μαζί… Δυο τρία είδη κάθε φορά!
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr