104
Υλικά
- ρύζι αρμπόριο 320 γρ
- gorgonzola 200 γρ
- προσούτο 2 φέτ
- καρύδια 14 τμχ
- αχλάδι 200 γρ
- αχλάδι 1 τμχ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- λευκό κρασί 150 ml
- κρεμμύδια 0.5 γρ
- ζωμός λαχανικών 1.2 λτ
- παρμεζάνα 2 κσ
- βούτυρο 2 κσ
Αυτό το ριζότο αρέσει και σε όσους δεν συμπαθούν το σκληροπυρηνικό, πικάντικο μπλε τυρί της Ιταλίας. Είναι υπόλευκο, εκλεπτυσμένο, απόλυτα ισορροπημένο. Ένα αβρό ριζότο με την ήπια σε άρωμα και γλυκιά, κρεμώδη εκδοχή της γκοργκοντζόλας. Μαζί, αχλάδι και καρύδια να ισορροπούν τους γήινους τόνους, προσθέτοντας έξτρα υφή.
Διάβασε τη συνταγή στο www.pandespani.com