154
Υλικά
- μανιτάρια πορτσίνι 1 σακ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- βούτυρο 1 κσ
- κονιάκ 1 ποτ κρασ
- ζωμός κοτόπουλο 1.5 λτ
- ζωμός λαχανικών 1.5 λτ
- ρύζι αρμπόριο 250 γρ
- παρμεζάνα 200 γρ
Τα μανιτάρια πορτσίνι είναι μια ποικιλία μανιταριών η οποία δεν καλλιεργείται συστηματικά αλλά συλλέγεται συνήθως από δασώδης περιοχές με ψυχρό κλίμα. Τα μανιτάρια πορτσίνι τα βρίσκουμε συνήθως αποξηραμένα σε μικρά σακουλάκια τόσο Ιταλικής όσο και Ελληνικής προέλευσης. Η συγκεκριμένη συνταγή έχει πολύ πλούσια γεύση και, όπως όλα τα ριζότι, είναι ιδανική για τα κρύα βράδια του Δεκέμβρη.
Διάβασε τη συνταγή στο www.demideli.com