122
Υλικά
- αντζούγιες 5 τμχ
- γαύρος 5 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- σκόρδο σε σκόνη 1 κγ
- Worcestershire sauce 1 κγ
- λευκό ξύδι 1 κσ
- αλάτι 0.25 κγ
- πιπέρι 1 πρέζα/ες
- χυμός λεμονιού 2 κσ
- μουστάρδα Dijon 3 κσ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- μαγιονέζα 0.5 κούπα/ες
- παρμεζάνα 0.25 κούπα/ες
- ψωμί του τόστ 2 φέτ
- λάδι 2 κσ
- βούτυρο 2 κσ
- κοτόπουλο φιλέτο 1 τμχ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- μαρούλι 1 τμχ
Αν αποδώσουμε στον Καίσαρα αυτά που του ανήκουν... τότε πρέπει να αποδώσουμε και τη δημιουργία αυτής της πασίγνωστης σαλάτας που τη βρίσκουμε σε burgerάδικα, σε πιτσαρίες και σε εστιατόρια, στον δημιουργό της, τον Caesar Cardini. Η αυθεντική συνταγή λέγεται πως δεν περιείχε ψημένο κοτόπουλο και μαγιονέζα αλλά η σος της φτιαχνόταν από λάδι και κρόκους αυγών και δεν περιείχε κάποιο είδος κρέατος.
Διάβασε τη συνταγή στο ellinikoxreosstigastronomia.blogspot.gr