30
...Δύο από τις λεμονιές μου, κάνουν χοντρόφλουδα λεμόνια. Αυτά τα δέντρα, είναι θείο δώρο. Αξιοποιείς τα πάντα από τα λεμονάκια τους. Τις εξωτερικές φλούδες, τις κάνω λικέρ λεμόνι ή λιμοντσέλο (Λικεράκια και σερμπέτια, σελ. 72-74). Το χυμό τον κάνω λεμονάδα (Λικεράκια και σερμπέτια σε 130) ή τον φυλάω στην κατάψυξη σε παγάκια για τα ψητά κατσαρόλας και φούρνου. Την εσωτερική άσπρη σάρκα, την κάνω μαρμελάδα, γλυκό κουταλιού (τι τέλειο!!!) ή τα κάνω σαλάτα όπως περιγράφω παρακάτω. Αν σας αρέσουν τα λεμόνια, θα τη λατρέψετε!...
Διάβασε τη συνταγή στο mikrikouzina.blogspot.com