120
Υλικά
- μύρτιλα 300 γρ
- αγγούρι 1 τμχ
- μαρούλι 10 φύλλα
- φρέσκο κρεμμυδάκι 3 τμχ
- δυόσμος 1 χούφτ
- αμύγδαλα 2 χούφτ
- τυρί φέτα 200 γρ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- λευκό ξύδι 2 κσ
- μέλι 1 κγ
Τραγανό, φρέσκο αγγούρι και γήινα, κριτσανιστά αμύγδαλα, ζουμερά, γλυκά και ξινούτσικα μύρτιλλα, δροσερό μαρούλι, κρεμώδης φέτα και μυρωδάτος δυόσμος. Η βινεγκρέτ φτιάχνεται με πλούσιο, παχύ ελαιόλαδο και αρκετό ξίδι από λευκό κρασί που δίνει την απαραίτητη οξύτητα, και λίγο μέλι που χαρίζει γλύκα. Μπορεί να φαγωθεί κάλλιστα ως κυρίως γεύμα (ιδανικό για χορτοφάγους), και μπορεί να σερβιριστεί με κρεατικά, κοτόπουλο ή ψάρι ως σαλάτα ή ορεκτικό.
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com