87
Υλικά
- ρόκα 50 γρ
- κόκκινα φασόλια 100 γρ
- κοφτό μακαρονάκι 100 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- πορτοκάλι 1 -
- χαλούμι 40 γρ
- προσούτο 2 φέτ
- ελαιόλαδο 50 ml
- ξύδι βαλσαμικό 2 κσ
- αλάτι -
- πιπέρι -
Η δεύτερη πρόταση του laboratorio για τον διαγωνισμό living well των TGI Friday's, ήταν μια σάλατα. Πλούσια σε υλικά και εύγευστη, αποτελεί απο μόνη της ενα πλήρες γρήγορο γεύμα. Επάνω σε ενα στρώμα απο φρέσκια, πικάντικη ρόκα μπερδεύονται βρασμένα φασόλια, κοφτό μακαρονάκι ολικής άλεσης και κρεμμύδια, καραμελλωμένα σε φρέσκο χυμό πορτοκαλιού. Το πιάτο συμπληρώνεται με ψημένο χαλούμι και προσούτο ελληνικής παραγωγής, ενώ νοστιμίζει με μια βιναιγκρέτ με βαλσαμικό ξύδι. Μια σαλάτα ιδιαίτερα πλούσια σε φυτικές ίνες, κάλιο, φολικό οξύ, σίδηρο, αλλά και βιταμίνη C, που δεν της λείπει καμμία ομάδα θρεπτικών συστατικών....
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com