56
Υλικά
- ρεβίθια 2 φλ
- ταχίνι 1 κσ
- σκόρδο 1 σκελ
- κύμινο 0.5 κγ
- κόλιαντρο -
- ελαιόλαδο -
- χυμός λεμονιού -
- αλάτι -
- χυμός πορτοκαλιού -
Για τα παντζάρια:Κόβουμε τους βολβούς (τα γουλιά) απο τα φύλλα τους. Καθαρίζουμε τα φύλλα και τα πλένουμε καλά.Τους βολβούς τους ξεφλουδίζουμε με ένα μαχαιράκι ή με τον αποφλοιωτή και τους πλένουμε καλά. Αν τα γουλιά μας είναι διαφορετικού μεγέθους,κόβουμε στην μέση τα μεγαλύτερα έτσι ώστε στο βράσιμο, να χρειάζονται τον ίδιο χρόνο.Βράζουμε τους βολβούς μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν, πρέπει να κρατάνε. Περίπου 40 λεπτά, ενώ στην χύτρα μονο 15΄. Με ένα μαχαίρι τα τρυπάμε, αν φτάνει μέχρι μέσα εύκολα είναι έτοιμα.Με μία τρυπητή κουτάλα τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.Στο
Διάβασε τη συνταγή στο koukfamily-cook.blogspot.com