91
Η μπεσαμέλ, γνωστή και σαν άσπρη σάλτσα ή κρέμα βελουτέ, θεωρείται η μητέρα -σάλτσα της γαλλικής κουζίνας και αποτελεί τη βάση για πολλές ακόμα σάλτσες.Βασική συνταγή Αραιή (για σάλτσες και για πηχτές σούπες): 30 γρ. βούτυρο30 γρ. αλεύρι1 λίτρο γάλα Mέτρια (για παστίτσιο, διάφορα ογκρατέν, μουσακά, λαζάνια, παπουτσάκια): 60 γρ. βούτυρο60 γρ. αλεύρι1 λίτρο γάλα Πηχτή (για κροκέτες και σουφλέ, πίτες και γεμιστά ζυμαρικά): 120 γρ. βούτυρο120 γρ. αλεύρι1 λίτρο γάλα
Διάβασε τη συνταγή στο www.greekmasa.gr