Σπιτική σάλτσα ντομάτας σε βάζα

Καταχωρήθηκε στις 11/09/10

9 Ψήφοι Ψήφισε

10 λεπτά πριν σβήσουμε τον φούρνο, βάζουμε και τα καπάκια να αποστειρωθούν κι αυτά.Πλένουμε καλά τις ντομάτες και αφαιρούμε τα κοτσάνια και όση από τη φλούδα είναι ζαρωμένη ή ιδιαίτερα σκληρή. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια, πετώντας όσο περισσότερα σπόρια μπορούμε. Προσθέτουμε αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη. Μόλις η σάλτσα πήξει σβήνουμε τη φωτιά και όπως είναι μέσα στην κατσαρόλα την πολτοποιούμε με το μπλέντερ χειρός (ράβδος). Εναλλακτικά, την ρίχνουμε λίγη-λίγη στο μούλτι, αλλά παίρνει περισσότερο χρόνο (και λερώνουμε περισσότερα σκεύη!) Θα την χρησιμοποιήσουμε σε κοκκινιστά κρέατα, ζυμαρικά, λ

Διάβασε τη συνταγή στο https://bettyscuisine.blogspot.com

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις