Συνταγές από το caruso.gr

Βρέθηκαν 209 συνταγές

Αρνάκι Ουαλίας στο φούρνο με πατάτες Μπουλανζέ

caruso
Παίρνουμε ένα κομμάτι, το ψήνουμε με τον απλούστερο τρόπο στο φούρνο μέχρι να γίνει ροζ το εσωτερικό του (medium rare) και το σερβίρουμε κόβοντας το σε λεπτές φέτες, σαν να ήταν ροσμπίφ. ...

Τα άπαιχτα Eggs Benedict της Madame Ginger

caruso
Τα eggs Βenedict είναι με διαφορά, το αγαπημένο μου πρωϊνό ή brunch αυτές τις λίγες φορές τον χρόνο που λέω να το ρίξω έξω απ’ το πρωί. ...

Σμυρνέϊκοι Κολοκυθοκορφάδες Γεμιστοί

caruso
Δυο πράγματα θέλω να επισημάνω για τη συγκεκριμένη συνταγή, όπου το πρώτο είναι θέμα γαστρονομικής κουλτούρας και έχει να κάνει με την εμμονή στη λιτότητα και το μονοσήμαντο των γεύσεων και το δεύτερο με τη φυσιολογία των κολοκυθανθών. ...

Μαφαλντίνε με Γαρίδες και Skinos

caruso
Εύκολη συνταγή που απαιτεί όμως σημασία στη λεπτομέρεια και κυρίως πολύ καλό συντονισμό στον χρονισμό για να βγει τέλεια στη λεπτομέρειά της. Ιδανική συνταγή ενόψει νηστείας (μακρυά από μένα τέτοιες λέξεις), αλλά και για κάθε περίσταση, καθημερινή ή επίσημη.... ...

Ιδέες για Κρύο Μπουφέ, Σάντουιτς & Καναπεδάκια

caruso
Το να επιλέγεις τα καλύτερα προϊόντα είναι μεγάλη τέχνη. Αλλά το να τα συνδυάζεις μεταξύ τους σε ενδιαφέρουσες συνθέσεις είναι επί της ουσίας μαγειρική, απλά, χωρίς τη χρήση θερμότητας. ...

Τα 9 μυστικά για την τέλεια μοσχαρίσια μπριζόλα (Video)

caruso
Τι πιο απλό απ’ το να θέλει κανείς να απολαύσει μια ωραία, νόστιμη και ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα σπίτι του; Κι’ όμως αυτό το απλούστατο... Τι πιο απλό απ’ το να θέλει κανείς να απολαύσει μια ωραία, νόστιμη και ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα σπίτι του; ...

Το Θεϊκό Τιραμισού “της Μαμάς” είναι Αυθεντικά Ιταλικό

caruso
Τιραμισού (tiramisù) στα Ιταλικά σημαίνει “ανέβασέ με”. Η συνταγή τιραμισού που έχουμε πιο κάτω πάντως, είναι σίγουρο ότι θα δικαιώσει το νόημα του ονόματος και θα σας ανεβάσει στα ουράνια! ...

H Λιτή Αστακομακαρονάδα & τα 4 Μυστικά της

caruso
Εύκολο πιάτο που με καλό συντονισμό,γίνεται επιτόπου σε μισή ώρα και προκαλεί κύματα ηδονής στο κοινό. Όταν σχεδιάζετε να παραγγείλετε αστακούς υπολογίστε περίπου 250 γρ. μικτού βάρους (με το καύκαλο) για κάθε άτομο, στα οποία αντιστοιχούν περίπου 150 γρ. ...

Το Λεμονάτο – Ριγανάτο μοσχαράκι του Μάκη Διαμαντόπουλου

caruso
Το λεμονάτο μοσχαράκι είναι απ’ τα κλάσικ αγαπημένα πιάτα της κουζίνας μας και ως τέτοιο βγαίνει σε χιλιάδες εκδοχές. Αυτές που βρίσκω πιο ενδιαφέρουσες όμως είναι οι συνταγές όπου η οξύτητα του λεμονιού συνδυάζεται με τα αρώματα της ρίγανης δημιουργώντας μια γεύση πολύ ελληνική, λιτή και με χαρακτήρα, όπου το όνομα παίζει ανάμεσα στο λεμονάτο και το ριγανάτο. ...

Ριζότο Μιλανέζε (ριζότο με σαφράν)

caruso
Το ριζότο Μιλανέζε (Risotto alla Milanese), το απλούστερο Ιταλικό ριζότο είναι ίσως και το πιο λατρεμένο. Είναι το πιάτο που αποδεικνύει πέρα από κάθε αμφιβολία πως το Ιταλικό ριζότο αποτελεί ένα γαστρονομικό “όχημα” που μπορεί να απογειώσει την μοναδικότητα ενός κεντρικού υλικού. ...

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 21 »