Συνταγές από το shogunkitchen.blogspot.com

Βρέθηκαν 279 συνταγές

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

shogunkitchen
Σήμερα το Κυριακάτικο μενού μας περιλαμβάνει μία συνταγή από τις πιο νόστιμες και ιδιαίτερες που έχουμε φτιάξει. Όμως είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή, καθώς δε διαφέρει από τον τρόπο που μαγειρεύουμε ένα κρέας στην κατσαρόλα. ...

ΚΟΚΟΡΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

shogunkitchen
Κόκορας με πατάτες στο φούρνο... έτσι, τουλάχιστον, στην πιο απλή μορφή του που τον έφτιαχνε η γιαγιά και η μητέρα από όταν ήμαστε μικρά και είναι μία γεύση που τη γνωρίζουμε όλοι καλά! Φυσικά το έχουμε βάλει κι εμείς λίγο το χεράκι μας με τα μπαχαρικά, αλλά ουσιαστικά δεν πρόκειται για τίποτε άλλο από το γνωστό ψητό στο φούρνο που σχεδόν όλος ο κόσμος αγαπά ιδιαίτερα! Καλή όρεξη!... ...

ΙΜΑΜ ΜΠΑΪΛΝΤΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

shogunkitchen
Σήμερα το μενού περιλαμβάνει ένα παραδοσιακό πιάτο της τούρκικης κουζίνας με τις γεμιστές μελιτζάνες με κρεμμύδια σε κόκκινη σάλτσα που πέρασε σε εμάς μέσω της κουζίνας των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και της Μικράς Ασίας. ...

ΜΥΛΟΚΟΠΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ, ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

shogunkitchen
1 μυλοκόπι (~1 kg.)4 σκ. σκόρδο1 κομμάτι τζίντζερΧυμός 1/4 λάιμ1,5 κ.γ. πιπέρι Σετσουάν1 κ.γ. δεντρολίβανο1 κ.γ. θρούμπι (ή θυμάρι αν δεν έχω)1 κ.γ. lemongrass ξερό3 φύλλα δάφνης5 κ.σ. ...

ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΣΕΡΜΟΥΛΑ

shogunkitchen
Ψάρι έχει για μεσημεριανό σήμερα! Και τι ψάρι! Μαγιάτικο, το οποίο λίγη διαφορά έχει από μια ζουμερή και νοστιμότατη μπριζόλα! Πραγματικά η γεύση αυτού του ψαριού είναι σαφώς καλύτερη από του ξιφία με τον οποίο βιολογικά ανήκουν στην ίδια τάξη παρ' όλη την ακριβότερη συνήθως τιμή του δεύτερου! Για να το αξιοποιήσουμε στο έπακρο και για να έχουμε ένα πλήρες γεύμα σε ένα σκεύος, το μαγειρέψαμε στο φούρνο ... ...

ΣΑΛΑΧΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑ ΚΗΑΤ

shogunkitchen
Περνώντας από τη λαϊκή αγορά τις προάλλες, περάσαμε και από τον πάγκο του ψαρά μας, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε φέρει μεγάλα κομμάτια σαλάχι το οποίο μας αρέσει ιδιαίτερα, αν και δεν το βρίσκουμε πολύ συχνά. ...

ΤΟΝΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

shogunkitchen
Πρόκειται για μια συνταγή με φρέσκο τόνο συνδυασμένο με μπρόκολο και σάλτσα ντομάτας που εντοπίσαμε σε ένα περιοδικό αφού φυσικά την παραλλάξαμε λίγο όπως μας άρεσε. Είναι ελαφριά, υγιεινή και πεντανόστιμη με πολύ πρωτότυπο συνδυασμό γεύσεων! Μπορεί επίσης να μαγειρευτεί και με άλλα φιλέτα ψαριού. ...

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΜΠΥΡΑ

shogunkitchen
Πρώτη συνταγή του έτους είναι ένα εορταστικό, κατά κάποιο τρόπο, πιάτο που φτιάξαμε μία από τις μέρες των εορτών. Χοιρινό κότσι στη γάστρα με μπύρα! Είναι πραγματικά απλούστατο, δε χρειάζεται να ταλαιπωρηθείτε με κατσαρόλες, σοταρίσματα, κοψίματα κλπ. ...

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ

shogunkitchen
Εύκολο και σχετικά γρήγορο, αφού γίνεται σε 40' μαζί με την προετοιμασία του! Στα υλικά της συνταγής συμπεριλαμβάνεται και ένα μπουκάλι μπύρα. Εμείς συστήνουμε δύο! Το ένα όμως θα το πιείτε μαζί με το φαγητό, παγωμένο! Όσο για το φαγητό... ...

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ ΜΕ ΠΕΛΤΕ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

shogunkitchen
Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς έχετε δοκιμάσει γκιούλμπασι σε κάποια παραδοσιακή χασαποταβέρνα. Πρόκειται για ένα διάσημο φαγητό που συνηθίζεται κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα από τα κεντρικά και προς τα πάνω και περιλαμβάνει κρέας (κυρίως αρνί, χοιρινό ή μοσχάρι ή συνδυασμό τους), σκόρδο και τυρί τα οποία ψήνονται στη λαδόκολλα με βούτυρο σε σιγανή φωτιά, με αποτέλεσμα το κρέας στο τέλος να λιώνει στην κυριολεξία! Πολλές φορές προστίθενται και λίγα λαχανικά. ...

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 28 »