Ένας εξαιρετικός συνδυασμός! Σε πολλές χώρες οι ασκολύμπροι συνδυάζονται με όσπρια (κυρίως με ρεβίθια), συνδυασμός που υπάρχει και στην κρητική …
Συνταγές από το www.cretangastronomy.gr
-
www.cretangastronomy.gr
-
Όπως και να την πούμε είναι μια πίτα εποχής που ο συνδυασμός των υλικών της είναι πολύ επιτυχημένος. Τελικά όλες …
-
Δεν ξέρω αν είναι σωστός ο τίτλος της συνταγής γιατί κλασικό κέικ δεν το λες… Πιο πολύ σαν σιροπιαστή πίτα …
-
Εύκολα, νόστιμα, αφράτα cookies! Δεν ξεχνώ ότι οφείλω συνταγή κολοκυθόπιτας πολύ ιδιαίτερης, αλλά επειδή θέλει λίγη επεξεργασία ακόμη, πήρε μια …
-
Το κουνουπίδι τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλες δόξες. Λαχανικό που βρίσκουμε εύκολα, με λίγες θερμίδες, με πολλούς τρόπους μαγειρέματος δεν …
-
Αρχικά θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι σε οποιοδήποτε είδος κουζίνας, τα τηγανητά φαγητά έχουν την θέση τους ενώ είναι κοινό …
-
Εύκολη παρασκευή γι αυτούς που έχουν απαιτήσεις καλής ποιότητας ψωμιού, χωρίς όμως υπερβολές και χωρίς την πολυτέλεια του άφθονου χρόνου. …
-
Τα μικρά χρυσά φρουτάκια είναι πολύ νόστιμα και σκέτα, όπως είναι με το φλούδι. Καλό πλύσιμο μόνο και τα καταναλώνουμε …
- Results for {phrase} ({results_count} of {results_count_total})Displaying {results_count} results of {results_count_total}
-
Κοκκινιστό, όπως αυτό που παρουσιάζω στη σημερινή συνταγή, φτιάχναμε στο σπίτι μας με σκέτο χόντρο, με στάρι δηλαδή. Μάλιστα πολλές …
-
Οι σπόροι chia (τσία) προέρχονται από το φυτό της ερήμου Salvia η ισπανική της οικογένειας των Χειλανθών. Ο σπόρος Salvia …
-
Είναι η εποχή τους, είναι το αγαπημένο μου αρωματικό, ταιριάζουν με όλα κι αυτή τη φορά τα απολαύσαμε με κρέας. …
-
Από την πρώτη φορά που έφτιαξα αυτή τη γιαουρτόπιτα πριν από 2 μήνες περίπου, την σκέφτηκα ως βασιλόπιτα. Βγαίνει με …
-
Ξεκινώντας από το Μεγάλο Κάστρο, την πρωτεύουσα του νομού μας, το έθιμο της μπουγάτσας έχει πια καθιερωθεί σε όλο σχεδόν …
-
Συνταγή μεγάλη δεν έχω να γράψω σήμερα. Θα σας παραπέμψω στις αντίστοιχες συνταγές με «λαχανοντολμάδες με κιμά» και «νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες» …
-
Δεν ξέρω την προέλευση της συνταγής, δεν είναι από τη μητέρα μου. Ποιος ξέρει πώς βρέθηκε στο τετράδιό μου! Δεν …
-
Άλλη μια τούρκικη λέξη που αφορά όμως τα μικρασιάτικα δικά μας γλυκίσματα, τα (καλο)δουλεμένα γεμιστά ισλί με καταγωγή από την …
-
το σημερινό πιλαφάκι που το προτείνω ως συνοδευτικό αφού πουλί δεν θα γεμίσουμε. Το φτιάχνω ως συνοδευτικό ψητής κότας (ή …
-
Τούτο εδώ είναι χωρίς ζάχαρη, μόνο με “μια ιδέα” μέλι, σχεδόν άγλυκο. Φέτος το έφτιαξα με μαγιά για να μειώσω …
-
Καθένα τους μια μικρή ατομική πάστα φλώρα! Η ζύμη είναι μια από τις δικές μου για πάστα φλώρα και εδώ …
-
Αυτή η ανάρτηση δεν έπαιρνε αναβολή! Επειδή το ξίδι που παρουσιάζω εδώ σήμερα θέλει 25-30 μέρες να γίνει, η τελευταία …