156
Υλικά
- ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί
- σοκολάτα 400 γρ
- σοκολάτα 400 γρ
- βούτυρο 50 γρ
- κονιάκ 1 σφην
- λικέρ 1 σφην
- μπισκότα αμυγδάλου 150 γρ
- φουντούκι 150 γρ
- αμύγδαλα 0.5 κούπα/ες
- φουντούκι 0.5 κούπα/ες
- τρούφα σοκολάτας -
- πολύχρωμη τρούφα -
Παραδοσιακή δεν την λέμε παρόλο που όλοι την φτιάχνουμε στα σπίτια μας εδώ και δεκαετίες σε διάφορες παραλλαγές. Ειδικά εδώ στην επαρχία που κρέμα γάλακτος δεν βρίσκαμε πολύ εύκολα, το ζαχαρούχο έκανε καλή δουλειά σε πολλά γλυκίσματα! Αλήθεια , μήπως η σοκολάτα έχει γίνει πια παράδοση στις γιορτές μας ; και τι είναι παραδοσιακό τελικά; Το κέρασμά μου είναι απλό (ελάχιστα υλικά που βρίσκουμε εύκολα) , οικονομικό (πάνω κάτω 50 πολύ νόστιμα σοκολατάκια με ελάχιστο κόστος) και εύκολο (πιο εύκολο δεν γίνεται!)...
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com