167
Υλικά
- ξερά δαμάσκηνα 20 τμχ
- αμυγδαλόπαστα 150 γρ
- μαρζιπάν 150 γρ
- σοκολάτα υγείας 250 γρ
Την συνταγή αυτήν, η καλύτερα την ιδέα, την οφείλω στην φίλη μου την Σίλεια, η οποία συχνά-πυκνά με τροφοδοτεί με διάφορες πρωτότυπες, έξυπνες κι εντυπωσιακές λύσεις τις οποίες φροντίζω με κλειστά μάτια να εφαρμόσω. Άλλωστε με την Σίλεια εκτός από την κοινή μας καταγωγή μοιραζόμαστε και την (προφανή) αγάπη για την μαγειρική! Την αμυγδαλόπαστα (μάρζιπαν), η οποία είναι μαλακή κι εύπλαστη πάστα από αλεσμένο αμύγδαλο, ζάχαρη και ασπράδι, μπορώ να την προμηθευτώ από το σούπερ-μάρκετ, από κατάστημα με είδη ζαχαροπλαστικής ή από κάποιο ζαχαροπλαστείο. Προσοχή όμως, μην γίνει κάποια παρανόηση με την ζαχαρόπαστα (η οποία δεν περιέχει αμύγδαλο και χρησιμοποιείται κυρίως για διακόσμηση γλυκισμάτων)...
Διάβασε τη συνταγή στο www.dailycious.gr