75
Υλικά
- ξερά σύκα 25 τμχ
- παστέλι 120 γρ
- ζαχαρωμένες φλούδες 50 γρ
- σοκολάτα κουβερτούρα 150 γρ
- ελαιόλαδο 1 κσ
- κανέλα 1 κγ
- γαρύφαλλο 0.25 κγ
Σύκα μαζί με ξηρούς καρπούς, ποτό, κανελογαρύφαλλα και διάφορα άλλα ανάλογα τον τόπο και την συνταγή. Δεν είναι ακριβώς σοκολατάκια αυτού η σοκολάτα είναι λιγότερη από τα υπόλοιπα υλικά. Δεν ξέρω πόσο πίσω στο χρόνο πάει η προσθήκη σοκολάτας, πάντως σίγουρα είναι επιτυχημένη παρέμβαση. Είχα όλα κι όλα 22 ξηρά σύκα και καθόλου αμύγδαλα. χρησιμοποιήθηκαν τα παστέλια στη γέμιση και αποδείχθηκαν ιδιαιτέρως κατάλληλα!
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr