233
Στο τραπέζι της Μεγάλης Παρασκευής υπήρχε συχνά και κάποιο αλάδωτο όσπριο (συνήθως φακές σερβιρισμένες με ξύδι), και νερόβραστοι χοχλιοί ή καλαμαράκια του κουτιού χωρίς λάδι, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν υπήρχε ο πλούτος των θαλασσινών που συνηθίζονται τώρα! Τώρα το νεοπαγές έθιμο είναι η εξόρμηση σε ψαροταβέρνες και το μέχρι αργά φαγοπότι! Δεν είναι κακό, μέσα στις άλλες μας υπερβολές η πιο ανώδυνη είναι…
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr