155
Υλικά
- τραχανάς ξινός 100 γρ
- μανιτάρια 110 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- ξύδι βαλσαμικό 1 κσ
- λευκό κρασί 100 ml
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- άσπρο πιπέρι 1 πρέζα/ες
- σκόρδο σε σκόνη 1 πρέζα/ες
- πάπρικα γλυκιά -
- ψωμί του τόστ 2 φέτ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- σκόρδο 1 πρέζα/ες
Ένα ταπεινό υλικό που με μεγάλωσε και κάθε φορά μεταμορφωνόταν σε μια μοναδική γευστική εμπειρία με τις χίλιες δυό διαφορετικές εκδοχές του. Πώς να μην αγαπώ τον τραχανά;; Το κρύο έφτασε και πάλι και η γευστική μου μνήμη ξεσηκώθηκε! Το ρολόι γύρισε πίσω και μια τραχανόσουπα γέμισε το μεσημεριανό πιάτο. Την αποζητούσα... σε όποια εκδοχή της! Για μια ακόμη φορά έγινε μια σούπα νόστιμη με μανιτάρια, κρουτόν σκόρδου και πάπρικα... ένα πιάτο καθαρά χειμωνιάτικο που αξίζει την προτίμησή μας. Έξω κρύο, μέσα ...τραχανάς και τζάκι (εντάξει προσγειώνομαι ...τραχανάς και μετά ...μαθήματα!!!). Δοκιμάστε κι αυτή την εκδοχή... εάν αγαπάτε τον τραχανά...θα την λατρέψετε! ...
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com