75
Υλικά
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- καρότο 1 τμχ
- κολοκυθάκια 1 τμχ
- σέλινο 2 κλων
- μαϊντανός 1 ματσ.
- κουνουπίδι 1 φλ
- λάχανο 1 φλ
- πιπεριές κόκκινες 1 τμχ
- μπιζέλια 0.5 φλ
- πατάτες 1 τμχ
- κοφτό μακαρονάκι 0.5 φλ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- ζωμός κρέατος 4 φλ
- ζωμός λαχανικών 4 φλ
- πέστο βασιλικού 4 κσ
- πιπέρι -
- αλάτι -
- λεμόνι -
- παρμεζάνα -
Το μινεστρόνε ειναι μια σουπα που προερχεται απο την φτωχικη ιταλικη κουζινα (cucina povera). Τα βασικα του συστατικα ειναι τα πολλα και διαφορα λαχανικα, ο ζωμος (κρεατος ή λαχανικων) και η παστα (μακαρονακι) ή πιο σπανια το ρυζι. Οπως καταλαβαινετε, οι νοικοκυρες, ιδιως στα χωρια, την παρασκευαζαν με οτι ειχαν διαθεσιμο απο λαχανικα, που δεν ηταν αναγκη να ειναι και πολυ φρεσκα αφου ετσι κι αλλιως θα εβραζαν, αλλα και με οτι ειχε περισεψει απο οσπρια και ζυμαρικα. Ολα αυτα μαζι εμπαιναν στην κατσαρολα και τα αφηναν να σιγοβρασουν, μεχρι να χυλωσουν. Το αποτελεσμα ηταν ενα χορταστικο αλλα...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com