113
Υλικά
- χταπόδι 1 τμχ
- μαύρο πιπέρι 4 κόκκοι
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- ξύδι 30 ml
- χυμός λεμονιού 20 ml
- ρίγανη 1 κγ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- χυμός πορτοκαλιού 300 ml
- ελαιόλαδο 30 ml
- πράσινες ελιές 0.33 φλ
- σελινόριζα 1 τμχ
- σπανάκι 400 γρ
- σέσκουλα 400 γρ
- λάχανο 1 τμχ
- καυκαλήθρες 1 ματσ.
- μαϊντανός 1 ματσ.
Το πόσο πάει το χταπόδι με το πορτοκάλι δεν λέγεται... Υλικά Για το χταπόδι 1 χταπόδι, κατά προτίμηση φρέσκο, βάρους περίπου 1.200 γρ., καθαρισμένο (αν δεν βρούμε ένα μεγάλο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο μικρότερα, βάρους περίπου 700 γρ. το καθένα - αν πάρουμε κατεψυγμένο, θα πρέπει να ζυγίζει 1.500 γρ.) 4 - 5 κόκκοι μαύρου πιπεριού...
Διάβασε τη συνταγή στο www.gastronomos.gr