Γαρίδες σαχανάκι (ή μήπως …σαγανάκι;)

Καταχωρήθηκε στις 05/12/10

14 Ψήφοι Ψήφισε

Το σαχανάκι είναι το γνωστό σκεύος με δύο χερούλια που χρησιμοποιείται για μεζέδες συνήθως σε ποσότητα μερίδας, και δίνει τι όνομά του σε παρασκευάσματα με τυρί, με αυγά, με αλλαντικά , με θαλασσινά. Η ονομασία του προέρχεται από το τούρκικο sahan. Δεν γνωρίζω ποιος καθιέρωσε τον τρόπο μαγειρέματος σε σαχανάκι στα μέρη μας

Διάβασε τη συνταγή στο https://cretangastronomy.blogspot.com

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις