96
Υλικά
- μπισκότα κανέλας 300 γρ
- μαργαρίνη 110 γρ
- μήλα 1.1 γρ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- καστανή ζάχαρη 190 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 70 γρ
- κανέλα 2 κγ
- τζίντζερ 0.5 κγ
- γαρύφαλλο 1 πρέζα/ες
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα/ες
- γιαούρτι 2 τμχ
- κρέμα γάλακτος 300 ml
- ζάχαρη άχνη 3 κσ
- φιλέ αμυγδάλου 120 γρ
Μια μηλόπιτα για σήμερα αλλά μια μηλόπιτα λίγο διαφορετική! Περισσότερο τούρτα παρά μηλόπιτα... που όμως αξίζει!!! Τέτοιο νόστιμο συνδυασμό δεν έχω ξαναδοκιμάσει!!! Πριν μερικές μέρες... όταν ακόμη είχα το γαστρεντερολογικό πρόβλημα, είχα τα γενέθλιά μου αλλά πού όρεξη για τέτοια όταν πονάς! Έτσι, τώρα, την Κυριακή που μας πέρασε είπα να κεράσω κι εγώ με μια τούρτα λίγο διαφορετική, μια τούρτα εποχής... με μήλα που τα λατρεύω!Παρά το γεγονός ότι κάποιοι σοκολατομανείς στο τριώροφο... αντέδρασαν αρνητικά (ονόματα δεν λέω ...υπολήψεις δεν θίγω!!!! χαχαχαχα) όταν την δοκίμασαν εντυπωσιάστηκαν...
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com