63
Υλικά
- ασπράδι 165 γρ
- ζάχαρη 150 γρ
- βούτυρο 150 γρ
- κρόκοι 115 γρ
- κουβερτούρα 100 γρ
- αλεύρι 180 γρ
- μπέκιν πάουντερ 7.5 γρ
- κακάο 8 γρ
- γάλα φρέσκο 200 γρ
- κρόκοι 80 γρ
- ζάχαρη 35 γρ
- κουβερτούρα λευκή 185 γρ
- φουντουκόπαστα 80 γρ
- ζελατίνη 6 γρ
- κρέμα γάλακτος 500 γρ
- κουβερτούρα 185 γρ
- φουντουκόπαστα 80 γρ
- ζελατίνη 6 γρ
- κρέμα γάλακτος 500 γρ
- κουβερτούρα γάλακτος 400 γρ
- κρέμα γάλακτος 300 γρ
- βούτυρο 70 γρ
- φουντούκι 150 γρ
- κακάο -
Αυτη η καταπληκτικη τουρτα σοκολατας και πραλινας φουντουκιου, βασιζεται στην συνταγη της περιφημης Torta Diabella του μεγαλου σεφ της ζαχαροπλαστικης Luca Montersino. Κανοντας μια συντομη περιγραφη, θα σας πω οτι αποτελειται απο παντεσπανι σκολατας και βουτυρου, μπαβαρουαζ λευκης σοκολατας και φουντουκιου, μια στρωση γκανας σοκολατας γαλακτος με χοντροκοπανισμενα φουντουκια και τελος τραγανη επικαλυψη σοκολατας; γαρνιρεται με κακαο, κομματια απο το παντεσπανι, φουντουκια και σως σοκολατας. Θα μπορουσα να βαλω κατ'ευθειαν στον τιτλο οτι προκειται για την τόρτα Ντιαμπέλλα, αλλα υπαρχουν μικρες λεπτομερειες που την διαφοροποιουν απο την αρχικη συνταγη....
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com