54
Υλικά
- βούτυρο 250 γρ
- ζάχαρη 220 γρ
- αυγά 2 τμχ
- μελάσα 1 φλ
- τζίντζερ 5 κγ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 900 γρ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- κανέλα 4 κγ
- γαρύφαλλο 1 κγ
- ασπράδι 2 τμχ
- ζάχαρη άχνη 4 φλ
- χυμός λεμονιού 1 κσ
- βανίλια 2 τμχ
Υλικά (Για 80-90 μπισκότα) - 250 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου - 220 γρ. ζάχαρη - 2 αυγά μεσαία - 1 φλ. τσ. μελάσα - 5 κ.γ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ ή 3 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη - 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου) - 1 κ.γ. σόδα - 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ - 4 κ.γ. κανέλα σκόνη - 1 κ.γ. γαρύφαλο σκόνη Γλάσο - 2 ασπράδια από αυγά μεσαία - 4 φλ. τσ. άχνη (περίπου) - 1 κ.σ. χυμός λεμονιού ή και λίγο ακόμα αν χρειαστεί - Λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες κάψουλα - Χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Διάβασε τη συνταγή στο www.lovecook.gr