65
Υλικά
- βούτυρο αγελάδος 0.5 κιλ
- καλαμποκέλαιο 0.5 ποτ κρασ
- ζάχαρη 0.5 ποτ
- κονιάκ 0.5 ποτ κρασ
- κρόκοι 1 τμχ
- βανίλια 1 τμχ
- αμύγδαλα 0.25 κιλ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλ
- ροδόνερο -
- ανθόνερο -
- ζάχαρη άχνη 3 πκτ
- βανίλια 5 τμχ
Υλικά για μια δόση που βγάζει περίπου 50 κομμάτια -2 ταψιά του φούρνου-μισό κιλό βούτυρο γάλακτος μισό ποτηράκι του κρασιού καλαμποκέλαιο μισό ποτήρι του νερού ζάχαρη μισό ποτήρι του κρασιού κονιάκ τον κρόκο από ένα αυγό 1 βανίλια ¼ του κιλού άψητα και ανάλατα αμύγδαλα με την φλούδα τους 1 κιλό αλεύρι μπλε για όλες τις χρήσεις Για την επικάλυψηλίγο ροδόνερο ή ανθόνερο3 πακέτα άχνη 5 βανίλιες που θα βάλουμε μέσα στην ζάχαρη Πάμε να τους φτιάξουμε:Χοντροκόβουμε μ’ ένα μαχαίρι τα αμύγδαλα και τα βάζουμε με ελάχιστο βούτυρο στο φούρνο ή στο τηγάνι....
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com