77
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1000 γρ
- ελαιόλαδο 620 ml
- ζάχαρη 150 γρ
- ανθρακούχο νερό 160 ml
- αλυσίβα 160 ml
- σιμιγδάλι ψιλό 150 γρ
- κονιάκ 20 ml
- μπράντυ 20 ml
- μπέκιν πάουντερ 1.75 κγ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- κανέλα 1 κσ
- γαρύφαλλο 0.75 κγ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- μέλι 500 ml
- ζάχαρη 400 γρ
- πορτοκάλι 1 τμχ
- λεμόνι 1 τμχ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- γαρύφαλλο 3 κγ
Πάντα με το χαρακτηριστικό τους άρωμα και την μελένια γεύση τους που μαζί με την μυρωδιά του ελληνικού καφέ μου φέρνουν τις πιο γλυκές αναμνήσεις.
Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες είναι μοναδικά, τα πιο λατρεμένα, παραδοσιακά Ελληνικά γλυκίσματα της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, είναι το γλυκό πριν την περίοδο των Χριστουγέννων...
Τα βασικά υλικά των μελομακάρονων είναι: το αλεύρι, το σιμιγδάλι, η ζάχαρη, το λάδι, το μέλι και φυσικά τα κανελογαρίφαλα.
Κατά τόπους βρίσκουμε αρκετές παραλλαγές των μελομακάρονων όπως τα φοινίκια
Για να κάνεις τα τέλεια μελομακάρονα
– Προτίμησε ελαιόλαδο άριστης ποιότητας, ποικιλία λαδολιά-κουτσουρελιά, είτε μανάκι,
που είναι κατάλληλες και για γλυκά με ήπια φρουτώδη γεύση.
– Χρησιμοποιήσε μέλι καλής ποιότητας με διακριτικό άρωμα...
Διάβασε τη συνταγή στο www.funkycook.gr