86
Υλικά
- αλεύρι σκληρό 1100 γρ
- αλεύρι μαλακό 400 γρ
- προζύμι 400 γρ
- μαγιά νωπή 20 γρ
- μαγιά ξερή 1 φακ
- σταφίδες 3 χούφτ
- σουσάμι 70 γρ
- καρύδια 1 χούφτ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- ζάχαρη 2 κγ
- κανέλα 1 κγ
- μαχλέπι 0.5 κγ
- αλάτι 1.5 κσ
- βούτυρο -
Το ψωμί του Χριστού, ή αλλιώς Σταυρόψωμο όπως λέγεται, είναι ένα γλυκό ψωμί, που οι νοικοκυρές, παρασκευάζουν συνήθως, την παραμονή, για την ημέρα των Χριστουγέννων.Σε κάθε τόπο το φτιάχνουν με μικρές διαφορές και το ζύμωμά του θεωρείται Θείο έργο.
Χριστόψωμο με σταφίδες και σουσάμι
...
Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com