92
Υλικά
- πατάτες 600 γρ
- χοντρό αλάτι 1 κσ
- αλεύρι μαλακό 150 γρ
- παρμεζάνα 2 κσ
- αυγά 1 τμχ
- μοσχοκάρυδο 1 κγ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- ντομάτα 2 τμχ
- μπούκοβο 0.5 κγ
Τα gnocchi είναι ένα παραδοσιακό Ιταλικό ζυμαρικό με πιθανή προέλευση από τη Μέση ανατολή παρασκευάζονταν με σιμιγδάλι και αυγά και υπάρχουν ακόμη σε αυτή τη μορφή σε κάποιες περιοχές της Ιταλίας. Η χρήση της πατάτας προσδιορίζεται κατά τον 16ο αιώνα με την εισαγωγή της πατάτας στην Ευρώπη. Αντί της κόκκινης σάλτσας μπορούμε να φτιάξουμε μια σάλτσα με μανιτάρια μπρόκολο βούτυρο και λίγη κρέμα γάλακτος ή όποια άλλη σάλτσα αρέσει.
Διάβασε τη συνταγή στο www.asproylas.gr