130
Υλικά
- κουνέλι 1.5 κιλ
- ελαιόλαδο 120 ml
- αλάτι -
- κρεμμύδια 3 τμχ
- σκόρδο 4 σκελ
- ξερά δαμάσκηνα 12 τμχ
- ντομάτα 1 κονσέρβα
- πελτές 1 κσ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- δεντρολίβανο 2 κλων
- φασκόμηλο 5 φύλλα
- κανέλα 1 ξύλο/α
- κόκκινο κρασί 300 ml
- χυλόπιτα 700 γρ
- βούτυρο 100 γρ
- μυζήθρα 200 γρ
- κεφαλοτύρι 200 γρ
Κουνέλι μαγειρεμένο μέσα σε μια πλούσια σάλτσα ντομάτας και κόκκινου κρασιού με αποξηραμένα δαμάσκηνα και φρέσκα μυρωδικά, σερβιρισμένο με χυλοπίτες.Είχε μεστή και μελωμένη γεύση, με τη γλύκα των δαμάσκηνων και της κανέλας και την φρεσκάδα και γήινη ποιότητα του φασκόμηλου, της δάφνης και του δενδρολίβανου. ...
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com