Λαζάνια με κιμά, κολοκύθα και καραμελωμένα κρεμμύδια

Καταχωρήθηκε στις 18/11/12

1 Ψήφοι Ψήφισε

Κάπως έτσι, που λέτε, έμαθα και τη Φερράρα, μια μικρή πόλη στην βόρεια Ιταλία που έχει ανακηρυχτεί "τόπος παγκόσμιας κληρονομιάς" από την UNESCO. Είναι μια πόλη με όμορφο ιστορικό κέντρο, άνετους ποδηλατοδρόμους και μπαράκια όπου μπορείς να πιεις το ποτό σου καταναλώνοντας απεριόριστα δωρεάν μεζεδάκια. Στη συγκεκριμένη πόλη είχα την τύχη να δοκιμάσω για πρώτη φορά ζυμαρικά με κίτρινη κολοκύθα και κιμά. Θυμάμαι πώς άνοιξαν διάπλατα τα μάτια μου τη στιγμή που έβαλα στο στόμα μου την πρώτη πιρουνιά. Αχ... Ο παράδεισος σε ένα πιάτο! Εννοείται ότι όταν επέστρεψα στα πάτρια εδάφη δεν αρκέστηκα στην υπέροχη ανάμνηση, αλλά βάλθηκα να δοκιμάζω τον συγκεκριμένο συνδυασμό ξανά και ξανά. Σιγά-σιγά, τόλμησα να κάνω και παραλλαγές και μία από αυτές σας παρουσιάζω σήμερα. Είναι λαζάνια με κιμά, κολοκύθα και καραμελωμένα κρεμμύδια. Ελπίζω και τα δικά σας μάτια ν' ανοίξουν διάπλατα όταν τα δοκιμάσετε......

Διάβασε τη συνταγή στο https://sundayspoon.blogspot.com

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις