by admin

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ GENOVESE ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Υλικά

Ας ξεκινήσω πρώτα με τον ορισμό. «Πέστο» στα ιταλικά, ουσιαστικά είναι ένας όρος που αναφέρεται σε οτιδήποτε χτυπιέται σε ένα γουδί μέχρι να γίνει πολτός. Το γνωστό μας πέστο βασιλικού είναι συνταγή που προέρχεται από τη Γένοβα και αποτελείται από βασιλικό (πλατύφυλλο), ελαιόλαδο, κουκουνάρια, σκόρδο, παρμεζάνα και πεκορίνο, χτυπημένα σε γουδί μέχρι να πολτοποιηθούν. Οι Γενοβέζοι μάλιστα θεωρούν ιεροσυλία να πολτοποιούνται τα υλικά στο multi (άρα, εμένα με περιμένει το πυρ το εξώτερον)...
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com
Κατηγορία: Ζυμαρικά
Περισσότερες συνταγές: μακαρόνια, πέστο

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το shogunkitchen.blogspot.com