194
Κόκορας κρασάτος ή κόκορας κοκκινιστός ή κόκορας με σάλτσα ντομάτας στο τραπέζι, το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεται χοντρό μακαρόνι και μεγάλη παρέα ή οικογένεια γύρω απ’ το τραπέζι. Για μένα οι εναλλακτικές βερσιόν της συνταγής που προανέφερα, ενώνονται σε μία και επιλέγω να χρησιμοποιήσω το όνομα μεθυσμένος μαζί με το κοκκινιστός, μια και όπως θα διαβάσετε τον μαρινάρω σε κόκκινο κρασί.
Αυτή περίπου τη συνταγή την κάνω πάνω από 30 χρόνια, ειδικά όταν πάμε παρέα με οικογένειες φίλων σε χειμωνιάτικο εξοχικό και θέλουν όλοι να νιώσουν παραδοσιακές γεύσεις με λογική comfort food. Αλλά η τεχνική και οι ισορροπίες τελειοποιήθηκαν μέσα στα χρόνια απ’ την εμπειρία και έτσι μπορώ να υποσχεθώ την απόλυτη κοκορομακαρονάδα!
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr