119
Υλικά
- νιόκι πατάτας 500 γρ
- κιμάς 200 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- καρότο 1 τμχ
- μανιτάρια 3 κονσέρβα
- κόκκινο κρασί 0.5 φλ
- σέλινο 3 κλων
- ντομάτα 200 γρ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- μοσχοκάρυδο -
- πιπέρι -
- ζάχαρη -
- αλάτι -
- ελαιόλαδο -
- παρμεζάνα -
- πεκορίνο -
Τα ιταλικά νιόκι πατάτας τα είχαμε πρωτοφτιάξει πριν λίγο καιρό για πρώτη φορά και μας είχαν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις (δείτε τη συνταγή εδώ). Έτσι, σήμερα, τα ξαναχρησιμοποιήσαμε σε μια μικρή διασκευή μιας πεντανόστιμης συνταγής από τη Ρομάνια της βόρειας Ιταλίας, με κιμά. Ουσιαστικά παραλείψαμε τα 50 γρ. μπέικον της συνταγής (για λόγους δίαιτας...) και προσθέσαμε λίγα μανιτάρια. Το πιάτο έχει ξεκάθαρη και σπιτική γεύση, χωρίς πολλά μπαχαρικά να καλύπτουν τη γεύση των υλικών. Συμπέρασμα: Αν βρίσκετε νιόκι πατάτας στα ψυγεία κανενός μεγάλου supermarket προτιμήστε τα! Βράζουν σχεδόν αμέσως και οι συνδυασμοί σάλτσας που τους ταιριάζουν είναι κυριολεκτικά άπειροι! Σίγουρα θα ενθουσιαστείτε όπως κι εμείς!
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com