117
Υλικά
- ριγκατόνι 400 γρ
- μελιτζάνες φλάσκες 2 τμχ
- ελαιόλαδο 5 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- ντοματοπολτός 750 γρ
- βασιλικός 10 φύλλα
- μαύρο πιπέρι -
- αλάτι -
- μυζήθρα 200 γρ
Η μακαρονάδα αλά Νόρμα, είναι μία παραδοσιακή συνταγή της Κατάνια...πολύ σύντομης καρριέρα του... Γύρω στα 1920, κατά την διάρκεια ενός γεύματος σε σπίτι καλλιτεχνών στην Κατάνια, η οικοδέσποινα σέρβιρε την παραδοσιακή μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας και τηγανητές μελιτζάνες...Τα κουτσομπολιά στα μικρά μέρη διαδίδονται πολύ γρήγορα, και έτσι μέσα σε μερικές ημέρες, το παραδοσιακό κατανέζικο πιάτο, ξαναβαφτίστηκε και πέρασε στην ιστορία πλέον ως "μακαρονάδα αλα Νόρμα"...Υπάρχει μία διαφωνία ως προς το αν η αυθεντική συνταγή συμπεριλαμβάνει κρεμμύδι ή έχει μόνο σκόρδο. Στην Νότια Ιταλία, σε πολλά φαγητά που περιέχουν σάλτσα με σκόρδο δεν βάζουν και κρεμμύδι. Εμείς θα βάλουμε όμως και ένα μικρό κίτρινο κρεμμύδι... Αυτή η σάλτσα θέλει μπόλικη καλή ντομάτα...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com