by admin

ΤΙΜΠ'ΑΛΟ ΑΛΑ ΣΙΤΣΙΛΙΑΝΑ // TIMBALLO DI DITALI ALLA SICILIANA

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

σήμερα θα σας προτείνω ένα εντυπωσιακό πιάτο ζυμαρικών, ιδανικό για να παρουσιαστεί σε ένα μεγάλο, γιορτινό τραπέζι.
Τιμπάλο στα ιταλικά σημαίνει τύμπανο, και η ονομασία αυτή δόθηκε στα φαγητά που ψήνονται μέσα σε σκεύος σχήματος κόλουρου κώνου και φυσικά διατηρούν αυτό το σχήμα όταν παρουσιάζονται στο τραπέζι. Τα πρώτα τιμπάλι παρασκευάστηκαν στο Παλέρμο κατά τον 9ο αιώνα, και είναι ένα πιάτο σαφώς επηρεασμένο από την κουζίνα των αράβων κατακτητών, που άφησαν το στίγμα τους και στην γαστρονομική παράδοση όλου του νησιού.
Ένα κλασσικό τιμπάλο στην Σικελία φτιάχνεται με τα ανελέτι, παραδοσιακή μορφή πάστας, που όπως φανερώνει και το όνομα τους, μοιάζουν με μικρά δαχτυλίδια. Δεν υπάρχει αυστηρά παραδοσιακή συνταγή και ένα τιμπάλο μπορεί να περιλαμβάνει διάφορα υλικά όπως ραγκού κρέατος, συνήθως εμπλουτισμένο με αρακά, μικροσκοπικά κεφτεδάκια (αγαπημένα στην κουζίνα της Νότιας Ιταλίας), βραστά αυγά, σαλάμι ακόμη και προσούτο.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com
Κατηγορία: Ζυμαρικά
Περισσότερες συνταγές: siciliana, κοφτό μακαρονάκι

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το illaboratoriodimmskg.blogspot.com