102
Υλικά
- πρόβειο γάλα 3 κιλ
- κατσικίσιο γάλα 3 κιλ
- αλάτι 150 γρ
- λάδι 1 φλιτζανάκι
- σιτάρι 1 κιλ
Σήμερα θα μάθουμε πως γίνεται ο ξινόχοντρος.
Ο ξινόχοντρος είναι το προϊόν που προκύπτει με την ανάμειξη ξινισμένου γάλακτος και του σιταριού.
Η καλύτερη εποχή για να φτιάξουμε ξινόχοντρο, είναι οι μέρες του Αυγούστου, οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής και τα μελτεμάκια βοηθούν στο να στεγνώσει, πράγμα που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να διατηρηθεί όλη τη χρονιά.
Αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της Κρητικής διατροφής, κι έχει μεγαλώσει πολλές γενιές Κρητικών.
Ο ξινόχοντρος είναι το προϊόν που προκύπτει με την ανάμειξη ξινισμένου γάλακτος και του σιταριού.
Η καλύτερη εποχή για να φτιάξουμε ξινόχοντρο, είναι οι μέρες του Αυγούστου, οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής και τα μελτεμάκια βοηθούν στο να στεγνώσει, πράγμα που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να διατηρηθεί όλη τη χρονιά.
Αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της Κρητικής διατροφής, κι έχει μεγαλώσει πολλές γενιές Κρητικών.
Διάβασε τη συνταγή στο cretatrapezomata.blogspot.com