101
Υλικά
- πένες 500 γρ
- βίδες 500 γρ
- φαρφάλες 500 γρ
- βούτυρο 1 κσ
- γραβιέρα Κρήτης 1 κούπα/ες
- γραβιέρα 1 κούπα/ες
- κεφαλοτύρι 1 κούπα/ες
- ξινομυζήθρα 1 κούπα/ες
- γιαούρτι 2 κεσεδάκι/α
- αυγά 2 τμχ
- γάλα 1 κούπα/ες
- ελαιόλαδο 0.5 κούπα/ες
- κορν φλάουρ 3 κσ
- αλεύρι 3 κσ
- αλάτι 1 κφτ κγ
- μοσχοκάρυδο 0.5 κγ
Αυτή λοιπόν είναι μια τέτοια συνταγή: για απασχολημένες, εργαζόμενες μαμάδες. Ψευτοπαστίτσιο τους την έλεγα και σχεδόν κάθε φορά την έκανα και διαφορετική γιατί όπως θα δείτε σηκώνει πολλές παραλλαγές. Η χρήση του γιαουρτιού την κάνει πιο υγιεινή αλλά όπως είπαμε τις θερμίδες της τις έχει. Ήταν από τις πρώτες συνταγές που αντικατέστησα τα βαριά υλικά με πιο ήπια , κι έτσι οι κρέμες γάλακτος έδωσαν όπου γινόταν τη θέση τους στο γιαούρτι, και το βούτυρο και η μαργαρίνη αντικαταστάθηκαν με ελαιόλαδο!
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr