108
Υλικά
- γάλα φρέσκο 500 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 330 γρ
- αυγά 2 τμχ
- λάδι 1.5 κγ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
Χυλό για αλμυρές κρέπες θα μοιραστώ μαζί σας. Είναι μια συνταγή που μου την έδωσε πριν πολλά χρόνια ένας φίλος που είχε (και έχει) κρεπερί. Η δοσολογία που μου έδωσε ήταν για πολύ μεγάλη ποσότητα, αυτή που ετοιμάζουν στο μαγαζί του, αλλά εγώ την μείωσα ώστε να γίνουν 15-20 κρέπες περίπου 18 εκ. Το πόσες κρέπες τελικά θα γίνουν εξαρτάται και απο το μέγεθος τηγανιού που θα χρησιμοποιήσετε. Μεγαλύτερο τηγάνι, μεγαλύτερες κρέπες, λιγότερα κομμάτια και το αντίθετο. Ο χυλός αυτός μπορεί να ετοιμαστεί και να μείνει στο ψυγείο μέχρι να τον χρειαστείτε (κρατάει μέχρι δύο ημέρες).
Διάβασε τη συνταγή στο saborconna.blogspot.com