138
Υλικά
- ηλιέλαιο 0.5 ποτ
- μαργαρίνη 125 γρ
- ζάχαρη 1 ποτ
- μπανάνες 2 τμχ
- βανίλια 1 τμχ
- χυμός πορτοκαλιού 0.5 ποτ
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
- φαρίνα 250 γρ
- κουβερτούρα 2 κσ
- τρούφα σοκολάτας 2 κσ
- ζάχαρη άχνη 1 φλ
- κακάο 10.5 κγ
- ηλιέλαιο 3 κγ
- κονιάκ 3 κγ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για μία μακρόστενη φόρμα του κέικ) 1/2 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο (ή 125 γρ. μαργαρίνη) 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη 2 μέτριες και ώριμες μπανάνες 1 βανίλια 1/2 ποτήρι του νερού χυμός πορτοκαλιού 1/2 κ. γλ. σόδα μαγειρικής 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο μαζί με 1 κ. γλ. μπέκιν πάουντερ) 2 κ. σούπας νιφάδες κουβερτούρας ή τρούφα ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 1 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη 11/2 κ.γλ. κακάο σε σκόνη ζεστό μείγμα από: 5 κ. γλ. νερό, 3 κ. γλ. ηλιέλαιο και 3 κ. γλ. κονιάκ
Διάβασε τη συνταγή στο www.e-sofia.gr