113
Υλικά
- κανέλα 1 κγ
- γαρύφαλλο κγ
- κουβερτούρα 70 γρ
- κανέλα -
Αγαπημενο γλυκακι ο χαλβας, ιδιως κατα την περιοδο της Σαρακοστης, εχει την τιμητικη του! Ο χαλβας που σας ετοιμασα, βασικα δεν διαφερει απο τον κλασσικο σιμιγδαλενιο. Οι γνωστες αναλογιες 1-2-3-4 (βουτυρο, ζαχαρη, σιμιγδαλι,νερο) διατηρουνται, η δικια μου παρεμβαση, εγινε ως προς τα υλικα. Ετσι, στην θεση της λιπαρης ουσιας (βουτυρο ή λαδι) εβαλα σησαμελαιο και ταχινι, για την ζαχαρη προτιμησα την καστανη απο ζαχαροκαλαμο αλλα και το δικο μου σιροπι απο φλουδες πορτοκαλιου, αντικατεστησα ενα μερος απο το σιμιγδαλι, με την αγαπημενη μου πολεντα, ουσιαστικα σιμιγδαλι απο καλαμποκι, ενω εκρυψα μεσα του κομματακια απο ζαχαρωμενη φλουδα πορτοκαλιου, για εξτρα αρωμα!...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com