by admin

Δαμάσκηνα γεμιστά με σοκολάτα καλυμμένα με κακάο

No ratings yet

Υλικά για 30 μερίδες 30 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια (μεγάλα και μαλακά) 60 γρ. κρέμα γάλακτος 170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (λιωμένη σε μπεν-μαρί) 80 γρ. βούτυρο (μαλακό) 100 γρ. κακάο σκόνη Εκτέλεση Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος στους 50-60οC και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει αλλά όχι να πήξει. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Γεμίζουμε με αυτή την κρέμα τα δαμάσκηνα και τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Τα βουτάμε στο κακάο, τα τινάζουμε και τα διατηρούμε στο ψυγείο ή σε δροσερό
Διάβασε τη συνταγή στο www.e-syntages.gr
Κατηγορία: Γλυκά με φρούτα
Περισσότερες συνταγές: γεμιστά, δαμάσκηνα γεμιστά

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το www.e-syntages.gr