71
Υλικά
- κυδώνια 2.5 κιλ
- ζάχαρη -
- αμύγδαλα 60 γρ
- βανίλια 1 τμχ
- αρμπαρόριζα 4 φύλλα
- χυμός λεμονιού 1 κσ
- σουσάμι 150 γρ
Από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκάκια είναι το κυδωνόπαστο. Συνδεδεμένο με τα σχολικά μας χρόνια, τότε που το βρίσκαμε στην καντίνα του σχολείου μας τυλιγμένο σε ζελατίνα, να φαντάζει προκλητικά με το ρουμπινί χρώμα του. Πότε σε τριγωνικό σχήμα, άλλοτε σε τετράγωνο, αλλά και σε σχήμα ρόμβου. Εμπλουτισμένο με ροδοκοκκινισμένα κομμάτια αμύγδαλου, κάποιες φορές είχε καρύδια, αλλά το βρίσκαμε και σκέτο. Στα καταστήματα ξηρών καρπών κατείχε και κατέχει ακόμα σε κάποια από αυτά, την καλύτερη θέση στην βιτρίνα.Το ιδιαίτερο άρωμα του κυδωνιού επικρατεί και μας κατακτά από την πρώτη μπουκιά...
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com