99
Υλικά
- ζελατίνη 10 γρ
- ζάχαρη 170 γρ
- κρόκοι 6 τμχ
- κορν φλάουρ 3 κσ
- λοβός βανίλιας 1 τμχ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- γάλα 580 ml
- κρέμα γάλακτος 300 γρ
- σαβουαγιάρ 1.5 πκτ
- φράουλες 500 γρ
- γάλα 150 γρ
- κονιάκ 30 ml
- φράουλες -
- νεράντζια -
- δυόσμος -
Σαρλότ λοιπόν θα φτιάξουμε σήμερα, ένα κλασικό Γαλλικό γλυκό που αποτελείται από μια κρέμα “βαυαρίας” (bavarois) και παντεσπάνι ή σαβαγιάρ. Την έφτιαξε για πρώτη φορά ο διάσημος σεφ Marie-Antoine Carême για την κόρη του Γεωργίου του IV πριγκίπισσα Charlotte, εξού και το όνομα του γλυκού. Πέρα από την ιστορική της σημασία, η σαρλότ είναι ένα ελαφρύ γλυκό και η βανίλια της κρέμας μαζί με τις φράουλες ένας πραγματικά απολαυστικός συνδυασμός. Και πρέπει να σας πω πως δεν είναι τυχαίο που κάποιοι συνδυασμοί τροφών είναι τόσο κλασικοί!...
Διάβασε τη συνταγή στο foodjunkie.eu