76
Υλικά
- λαρδί 1 κσ
- λεμόνι 0.5 τμχ
- πορτοκάλια 0.5 τμχ
- λικέρ 2 κσ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ
- ανθόμελο 280 γρ
- φιλέ αμυγδάλου 50 γρ
- κόντιτα 30 γρ
- ζαχαρωμένες φλούδες 20 γρ
Η cicerchiata (τσιτσερκιάτα) είναι ένα γλυκό χαρακτηρισμένο ως "παραδοσιακό αγροτικό προϊον" (PAT) στις περιοχές Abruzzo, Molise, Marche της Κεντρικής Ιταλίας, αλλά είναι αρκετά διαδεδομένο και στην κοντινή Umbria και το Lazio. Τα λουκουμαδάκια ανακατεύονται έπειτα με καντίτι (μικρά κομματάκια από ζαχαρωμένες φλούδες εσπεριδοειδών), αμύγδαλα και ζεστό μέλι. Η τσιτερκιάτα σερβίρεται σε σχήμα κουλούρας ή πιό απλά ως ένα βουναλάκι και στολίζεται με χρωματιστά κας κας.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com